Menu Cateringowe Kraków

Zapraszamy Was do naszego menu. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Zobacz naszą przykładową oferę, którą możemy Ci zaproponować. Gwarantujemy, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Od lat obsługujemy imprezy firmowe, szkolenia, konferencje, urodziny, domówki i inne wydarzenia, dlatego wiemy jak powinna wyglądać dobra oferta cateringowa. Robimy najlepszy catering dla firm Kraków. Poniżej znajdziesz przykładowe potrawy jakie możemy dla Ciebie przygotować. Jeżeli chcesz otrzymać pełną ofertę – skontaktuj się z nami! Zobacz również – Catering na imprezy Kraków

Menu Cateringowe Kraków

ZESTAWY OBIADOWE

 

Wariant I
  • krem włoski pomidorowy z bazylią i kluseczkami
  • pierś z indyka grillowana w sosie gorgonzola
  • penne zapiekane z cukinią i grzybami
  • ziemniaczki zapiekane
  • puree z papryki
  • sałatki
Wariant II
  • rosół z makaronem
  • schab duszony z owocami (śliwkami ,żurawina i pomarańczą)
  • papryka faszerowana ryżem i warzywami
  • talarki ziemniaczane
  • ryż żółty
  • sałatki
Wariant III
  • krem z pora z grzankami
  • pierś z kurczaka grillowana z warzywami z grilla
  • getin z batatów z papryką, selerem naciowym i papryka
  • ziemniaczki zapiekane
  • puree ze szpinakiem
  • sałaki
Wariant IV
  • krem z papryki z paluchem francuski
  • pierś z indyka duszona w sosie z suszonych pomidorków
  • ser camembert z pieczonym jabłkiem i żurawiną
  • domowe kluseczki z bazyliowym pesto
  • talarki ziemniaczane
  • sałatki
Wariant V
  • krem z dyni z makaronem naleśnikowym
  • stek z polędwicy wieprzowej w sosie pieprzowym
  • cukinia faszerowana serem ricotta i szpinakiem
  • kuleczki ziemniaczane
  • ryż z warzywami
  • sałatki
Wariant VI
  • minestrone
  • żółte drobiowe curry z warzywami
  • makaron ryżowy z warzywami
  • ryż z ananasem i brzoskwinią
  • ziemniaczki zapiekane
  • sałatki
Wariant VII
  • krem z zielonego groszku z kluseczkami
  • polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim
  • gołąbki z kaszą i grzybami w sosie śmietanowym
  • puree z zielonego groszku
  • ziemniaczki zapiekane
  • sałatki
Wariant VIII
  • pomidorowa z lanym ciastem
  • polędwica wieprzowa duszona w sosie grzybowym
  • pierogi ruskie
  • domowe kluski śląskie
  • kasza gryczana
  • sałatki
Wariant IX
  • zupa grzybowa z kluseczkami
  • schab duszony w sosie miodowym z tymiankiem
  • włoska zapiekanka z bakłażana z serem mozzarella
  • kuleczki ziemniaczane
  • domowe kluski w pomidorowym pesto
  • sałatki
Wariant X
  • zupa meksykańska
  • polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście francuskim
  • naleśnikowa lasagne z buritto z soczewicy, kukurydzy i fasolki
  • grube frytki
  • puree z papryki
  • sałatki

DROBNE PRZEKĄSKI

  • kanapeczki dekoracyjne mix
  • kanapeczki dekoracyjne z kiełbasą fuet i pomidorkiem koktajlowym
  • kanapeczki regionalne z oscypkiem i śliwką wędzoną
  • kanapeczki regionalne z oscypkiem i kiełbasą lisiecką
  • kanapeczki dekoracyjne z domowym smalczykiem i ogórkiem kiszonym
  • tarty słone mix (ser feta i żurawina; łosoś z rozmarynem; boczek, śliwka, podgrzybek i tymianek; kurczak i morela; salami papryka, por i szynka; gruszka i ser gorgonzola; kaczka i daktyle) – jedna tarta to 12 kawałków
  • krewetki zapiekane w cieście francuskim z ziołami
  • oscypek grillowany z żurawiną
  • mini kanapeczki z croissantów z serem mozzarella i pomidorkami
  • mini kanapeczki z croissantów z szynka włoską i pomidorkami
  • mini kanapeczki z croissantów z twarożkiem i łososiem
  • grecka spanakopita ze szpinakiem, serem feta i ziołami
  • mini quesadilla z meksykańskim burrito
  • tortille z kurczakiem i warzywami
  • mini brioszki francuskie z krewetkami
  • mini brioszki francuskie z grzybami leśnymi
  • mini brioszki francuskie z serem pleśniowym
  • mini naleśniki szpinakowe z serem cheddar i warzywami
  • mini burgery z pieczoną wołowiną
  • mini burgery z grillowanym kurczakiem
  • mini burgery z grillowanym bakłażanem, pieczoną cebulką i warzywami
  • mini sezamowe kąski z kurczaka plus dip
  • mini szaszłyki z pieczonych śliwek z boczkiem
  • mini szaszłyki z kurczaka, jabłka i śliwki
  • mini falafel z ciecierzycy
  • mini kubeczki z hummusem i warzywami
  • pieczarki portobello faszerowane serem camembert i szpinakiem
  • mini pizza z szynką i pieczarkami
  • mini pizza z serem mozzarella, pomidorkami i bazylią
  • mini roladki z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i warzywami
  • mini roladki z ciasta francuskiego z grillowanym kurczakiem

Minimalna ilość przekąski jednego rodzaju wynosi 10 sztuk.

SAŁATKI

  • sałatka cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami
  • sałatka fresco z gruszkami, jabłkiem, grillowanym kurczakiem i serem feta
  • sałatka z serem kozim, winogronami i malinami
  • sałatka z pora, sera żółtego, szynki i papryki konserwowej
  • sałatka jarzynowa
  • sałatka z żółtych serów, papryki konserwowej, pora i szynki
  • carpaccio z pieczonych buraczków z serem kozim, orzechami i octem balsamicznym
  • sałatka ze świeżego szpinaku, avocado, suszonych pomidorków i pieczonego kurczaka z parmezanem
  • sałatka grecka
  • makaronowa sałatka z brokułami, grillowanym kurczakiem, kukurydzą, z nuta meksykańską
  • sałatka z grillowanych warzyw z serem feta i pomidorkami koktajlowymi
  • sałatka ryżowa meksykańska z grillowanym indykiem, kukurydzą i fasolką
  • sałatka tabbouleh z kaszy bulgur, pomidorków, ogórków, świeżej mięty i kolendry
  • sałatka niemiecka „kartofel salad” z ogórkiem kiszonym i cebulką
  • sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkami kiszonym i porem
  • sałatka ryżowa z kurczakiem, mango, ananasem, kukurydzą, brzoskwiniami i curry
  • sałatka z batatów, pieczonej papryki, avocado, limonki, kolendry i mięty

DANIA JEDNOGARNKOWE

  • gulasz drobiowy marokański plus domowa pita
  • strogonow wołowy plus pieczywo
  • wołowina po prowansalsku plus brioszka maślana
  • wołowa musaka z bakłażanem w sosie z pomidorowym zapiekana z serem feta
  • żółte drobiowe curry z warzywami plus domowa tortilla
  • domowa naleśnikowe lasagne meksykańskie z wołowiną ,kukurydzą i fasolką
  • domowe naleśnikowe lasagne z pieczonym kurczakiem, szpinakiem i parmezanem
  • stripsy z kurczaka w lekko pikantnej panierce z domowymi frytkami
  • wołowa musaka z pomidorami i bakłażanem zapiekana z serem mozzarella
  • penne zapiekane z polędwicą wieprzową w sosie grzybowym z tymiankiem
  • penne zapiekane ze szpinakiem, cukinią, kurczakiem i pomidorkami suszonymi
  • pierogi mix (mięso, ruskie, z kaczką, szpinakiem i serem feta, kapustą i grzybami, etc.)
  • domowe gołąbki w sosie grzybowym lub pomidorowym
  • bigos domowy z jabłkami, śliwką, grzybami, szynką, kiełbaską, golonką i żeberkami
  • golonka pieczona z warzywami, piwem, miodem i czosnkiem

Zupy:

  • barszcz z krokietem lub pasztecikiem francuskim
  • zupa meksykańska z wołowiną, kukurydzą, fasolką i bagietką czosnkową
  • żur z białą kiełbaską i jajkiem plus pieczywo

NA GRILLA

Wieprzowina:

  • karczek macerowany w piwie i miodzie i ziołach i musztardzie
  • karczek macerowany w czosnku, ziołach i białym winie
  • schab od karczku macerowany w papryce, czosnku, ziołach
  • szaszłyki z polędwicy wieprzowej z boczkiem, papryką, pieczarką i cebulką
  • żeberka w sosie babecue
  • kiełbaska z grilla
  • kaszanka z grilla z cebulką
Drób:
  • pierś z kurczaka macerowana ze świeżymi ziołami i czosnkiem
  • pierś z kurczaka macerowana w przyprawie tandori masala
  • pierś z kaczki macerowana z owocami i majerankiem
  • szaszłyk z udźca z kurczaka z ananasem, boczkiem i pieczarkami
  • skrzydełka z kurczaka pikantne z curry
Wołowina:
  • domowy burger wołowy plus bułka
  • szaszłyk z polędwicy wołowej z boczkiem i papryka
  • stek z rostbefu z masłem czosnkowym
Jagnięcina:
  • kofty jagnięce z warzywami plus jogurtowy dip
Ryby:
  • łosoś macerowany ze świeżymi ziołami z limonka
  • pstrąg macerowany po włosku z pomidorem i bazylią
  • dorada/labraks macerowana z koperkiem, czosnkiem i cytryną
  • stek z tuńczyka macerowany z grubo mielonym pieprzem

DANIA Z RYB

  • łosoś grillowany z świeżymi ziołami (filet)
  • łosoś zapiekany w sosie cytrynowym z koperkiem (filet)
  • rolada z łososia ze szpinakiem w sosie z oliwek i kaparów (filet)
  • łosoś zapiekany w śmietanie z koperkiem i czosnkiem (filet)
  • dorsz panierowany (filet)
  • dorsz smażony w cieście piwnym (filet)
  • dorsz zapiekany w sosie z warzywami i ziołami (filet)
  • pstrąg zapiekany po włosku z pomidorkami i ziołami
  • pstrąg łososiowy pieczony z grubo mielonym pieprzem (filet)
  • szaszłyk rybny z dorsza i łososia z pomidorkami koktajlowymi
  • karp panierowany tradycyjny (filet)

CIASTA I SŁODKOŚCI

  • domowa szarlotka
  • domowe ciasto czekoladowe z wiśniami
  • domowy sernik cytrynowy z musem malinowym
  • domowe ciasto jogurtowe z truskawkami/śliwkami/borówkami
  • domowa kremówka z musem malinowym
  • domowe ptysie z bitą śmietana i serkiem mascarpone
  • domowe ciasto “malinowa chmurka” z bezą
  • domowa rolada biszkoptowa z jabłkami
  • domowy makowiec japoński z jabłkami i różą
  • domowy sernik na zimno z owocami i galaretką
  • domowe ciasto marchewkowe z pestkami dyni i żurawiną
  • domowy biszkopt z musem jabłkowym i bitą śmietana
  • domowe ciasto “zielony mech” z serkiem mascarpone i granatem
  • ciasto kruche z pianką i malinami (malinowa chmurka )
  • domowe ptysie z bitą śmietaną i owocami
  • domowa beza z migdałami, serkiem mascarpone i owocami
  • domowa tarta z jagodami
  • domowa tarta z truskawkami
  • domowa tarta z jabłkami i cynamonem
  • domowa muffinka z malinami
  • domowa muffinka kokosowa z wiśniami i białą czekoladą
  • domowa muffinka czekoladowa z białą czekoladą i gruszkami
  • domowa muffina migdałowa z truskawkami

DANIA WEGETARIAŃSKIE:

  • penne zapiekane ze szpinakiem, cukinią i pomidorkami suszonymi
  • penne zapiekane ze szpinakiem, cukinią i grzybami
  • lasagna z warzywami w sosie serowym z ziołami
  • lasagna meksykańska z buritto z soczewicy, kukurydzy i fasolki
  • lasagne naleśnikowe zapiekane ze szpinakiem, pomidorami i cukinią
  • naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem gorgonzola
  • ser camembert grillowany z pieczonym jabłkiem i żurawiną
  • papryka faszerowana ryżem i warzywami
  • cukinia zapiekana z serem ricotta w sosie ziołowym
  • gołąbki nadziewane ryżem i warzywami z sosem grzybowym
  • włoska zapiekanka z bakłażana z serem mozzarella
  • kotlet z brokułów z sosem czosnkowym
  • kotlet z kalafiora z sosem pomidorowym
  • eskalopka sojowa w cieście piwnym
  • pierogi ruskie
  • pierogi z kapusta i grzybami
  • pierogi z serem ricotta i szpinakiem
  • wegetariańska musaka z bakłażana i pomidorków pelati
  • warzywa zapiekane w sosie beszamelowym
  • żółte warzywne curry z tofu
  • getin z batatów zapiekany z papryka, porem i selerem naciowym


DANIA WEGAŃSKIE:

  • ratatuj
  • szaszłyk warzywny z tofu
  • gulasz z ciecierzycy z papryą, pomidorami i cukinią
  • wegańskie czerwone curry z warzywami i mleczkiem kokosowym
  • makaron ryżowy z warzywami
  • wegańskie papryczki nadziewane ryżem i warzywami
  • pomidory zapiekane w cieście francuskim z warzywami
  • warzywa zapiekane w pikantnym sosie
  • wegańskie gołąbki z kaszą i grzybami
  • zapiekanka z bakłażana, cukinii i pomidorów
  • wegańskie tortille z pieczonymi warzywami

Zobacz naszą propozycję na catering Wielkanoc 2022