Catering dla firm Kraków

Przerwy kawowe, konferencje, przyjęcia sezonowe, okolicznościowe, różne eventy.
Sprawdzone usługi od 27 lat.

Catering dla firm KrakówCatering dla firm Kraków „U Tamary” oferuje profesjonalną obsługę cateringową dla przedsiębiorstw. Jeśli chcesz dobrej organizacji imprez, warto nam zaufać.  Współpracujemy z dużą ilością podmiotów, zarówno dużych jak i mniejszych z okolic Krakowa. Dzięki temu jesteśmy w stanie dostosować się do istniejących warunków i wiemy czego potrzebują nasi klienci. Doświadczona obsługa, najwyższej jakości produkty oraz szeroki wachlarz dań stawia nas na 1. miejscu na rynku lokalnych firm cateringowych. Dla nas różnorodność usług i elastyczność jest normą. I z pewnością znacząco wpłynie na zadowolenie Państwa kadry pracowniczej i firmy. Catering jest coraz popularniejszym sposobem motywowania i zwiększania efektywności zatrudnionych. Nasze dania? Dania, które oferujemy, są klasyczne i nowoczesne zarazem. Zadowolą miłośników smacznej kuchni. Czy jesteście na to gotowi? A o to możliwości naszej kuchni oraz naszych kucharzy – Zobacz naszą ofertę

Sprawdzony catering dla firm w Krakowie

Catering biznesowy KrakówOd 27 lat przygotowujemy catering firmowy. W tym czasie obsłużyliśmy kilkaset małych i dużych przedsiębiorstw. Naszą zaletą jest elastyczność, doświadczenie i najlepsze składniki, z których przygotowujemy dania cateringowe. Imprezy i eventy realizujemy zarówno w pomieszczeniach, jak i na zewnątrz.

  1. Napisz do nas lub zadzwoń: catering@utamary.pl / 537 67 57 57
  2. Opisz nam swoją imprezę.
  3. Wyślemy Ci propozycję cateringu dla Twojej firmy.

Zobacz listę naszych Klientów >>
Zapraszamy Was do współpracy

 

Najlepszy w Krakowie

Catering dla firmNasza oferta obejmuje również catering konferencyjny. Specjalizujemy się i świadczymy usługi jak i na:  sympozja, seminaria, szkolenia. Obsługujemy wszelkiego rodzaju spotkania lub konferencje. Na każdą liczbę osób. Nasz zespół kucharski zadba o każdy szczegół, by posiłki, które oferujemy, były najlepszej jakości i wyglądały apetycznie. Urozmaicone formy cateringu sprawią, że każda z osób znajdzie coś dla siebie – od przerw kawowych, poprzez przekąski na wykwintnych obiadach kończąc. Posiadamy własne stoły, obrusy i zastawę stołową, dzięki czemu poradzimy sobie w każdych warunkach. Nie robimy taniego cateringu. Robimy dobry catering. Nasza firma cateringowa Cię zaskoczy.

Zobacz także najlepsze dania i przekąski. Zapytaj o ofertę, aby wiedzieć więcej, czym może się kuchnia „U Tamary” pochwalić. Skorzystajcie z naszych usług cateringowych oraz  zachwyćcie ich, czyli swoich gości. Napisz i sprawdź oferty >>

Catering dla firm w Krakowie

Nasz catering dla firm Kraków – doświadczenie od 27 lat

Nasze jedzenie, lunch, dania, zakąski, przekąsek, potrawy są smaczne, jak w domu, comfort food. Obsługujemy wszystkie poczęstunki firmowe, profesjonalnie przygotowane przez nas na terenie naszego miasta. Możecie zawsze liczyć na naszą ekipę, która zadba o każdą imprezę. Możesz zamówić przyjęcie biznesowe, ale także catering świąteczny (świąteczny poczęstunek). Organizacja i obsługi na najwyższym poziomie. Wszystko działa. Organizujemy też lunche, eventy, serwisy z kawą. Jedzenie i imprezy, spotkanie dla klientów w pracy i domu. Obsłużyliśmy wiele firm. Największe wydarzenia przy korporacjach. Każdego dnia stajemy się lepsi. Firma cateringowa, catering świąteczny.

Czym są usługi cateringowe?

Catering – usługa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu na zamówienie gotowych potraw lub na organizowaniu przyjęć np. (wesel, jubileuszy), imprez, bankietów i konferencji, kulturalnych spotkań, wydarzeń firmowych jak i również codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk i odnoszący się do przygotowywania i serwowania posiłków dla pasażerów i załogi samolotów na czas lotu. Nową formą cateringu jest catering dietetyczny i chrzciny. Rozróżnia się dwa kierunki działalności cateringowej: socjalny komercyjny. Istnieją również dwie metody podawania dań Catering kraków linii zimnej i linii gorącej, finger. Źródło: Wikipedia.

Catering dla korporacji

Rynek kateringu biznesowego w Polsce

Usługi cateringowe są jednym z najsilniejszych sektorów rynku gastronomicznego. Według portalu Horeca.net wartość całej branży szacowana jest na blisko 18,5 mld zł, z czego catering odpowiada już za 4,5 mld zł. Wartość tylko zamówień świątecznych wynosi około 40–50 mln zł, a ich dynamika wzrostu to blisko 3 proc. rocznie. Z najnowszej edycji raportu PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2021. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2021-2026” wynika, że powrót do wartości rynku z 2019 r. będzie możliwy dopiero w roku 2024. W badaniu wzięto pod uwagę czynniki takie jak ruch turystyczny, życie społeczne i biznesowe, a także sytuację ekonomiczną konsumentów. Eksperci PMR przypominają, że w latach 2015-2019 średnioroczna stopa wzrostu (CAGR), określająca wartość sektora HoReCa w Polsce, wyniosła aż 8,3%.

Pandemia i wprowadzone przez nią obostrzenia…

….spowodowały natomiast, że w roku 2020 r. współczynnik ten zmalał o niemal 1/3. Negatywne skutki lockdownu najsilniej odczuła – uzależniona od ruchu turystycznego – gastronomia hotelowa. W segmencie restauracyjnym najbardziej ucierpiały lokale, których oferta nie jest przystosowana do sprzedaży w dowozie czy na wynos. Zaliczają się do nich m.in. bary alkoholowe, kawiarnie czy restauracje premium. Z kolei na rynku cateringu relatywnie dobrze poradził sobie catering dietetyczny.

Kierunek rozwoju rynku usług kateringowych

wyznaczają oczekiwania klientów. Do niedawna większość imprez świątecznych odbywała w przestrzeni firmowej. W ostatnim czasie zauważalny jest jednak trend polegający na przenoszeniu takich eventów na zewnątrz. Zamówienia dotyczą nie tylko dużych imprez korporacyjnych, lecz także organizowanych przez małych i średnich przedsiębiorców. Często oprócz samych dań potrzebują oni kompleksowej obsługi imprezy, a więc także obsługi kelnerskiej, zastawy stołowej, oferty napojów i alkoholi czy dekoracji oraz oprawy artystycznej. Takie zlecenia mogą przyjąć tylko nieliczne podmioty.

Katering linii zimnej

jedna z metod dostarczania dań w ramach cateringu. Polega na szybkim schłodzeniu przygotowanej żywności do temperatury 10°C, a następnie wychłodzeniu ich do temperatury 4°C, w której następuje transport. Przed podaniem do spożycia żywność należy podgrzać do temperatury wewnętrznej 75°C, a następnie schłodzić do temperatury przeznaczonej do spożycia.

Katering linii gorącej

metoda dostarczania jedzenia. Polega na zachowaniu stałej temperatury jedzenia (powyżej 65°C) od momentu przygotowania posiłku i jego dostarczenie, porcjowanie po wydanie do spożycia, kiedy następuje schłodzenie do temperatury wskazanej do spożycia. Catering linii gorącej ma na celu ograniczyć rozwój drobnoustrojów, jednakże przechowywanie posiłku w podwyższonej temperaturze powoduje utratę wartości odżywczych (szczególnie witamin). W przypadku tej metody niezbędne jest ciągłe monitorowanie zapewnienia wymaganej temperatury podczas wszystkich etapów procesu oraz monitorowanie czasu przechowywania w linii gorącej. Zobacz także Catering na Wielkanoc.