Catering dla firm Kraków

Przerwy kawowe, konferencje, przyjęcia sezonowe, okolicznościowe, różne eventy.
Sprawdzone usługi od 28 lat.

Catering dla firm Kraków 2022

Sprawdzony catering dla firm (Kraków i okolice)

Catering dla firm w KrakowieOd 28 lat przygotowujemy catering firmowy. W tym czasie obsłużyliśmy kilkaset małych i dużych przedsiębiorstw. Naszą zaletą jest elastyczność, doświadczenie i najlepsze składniki, z których przygotowujemy dania cateringowe. Imprezy i eventy realizujemy zarówno w pomieszczeniach, jak i na zewnątrz.

  1. Napisz do nas lub zadzwoń: catering@utamary.pl / 537 67 57 57
  2. Opisz nam swoją imprezę.
  3. Wyślemy Ci propozycję cateringu dla Twojej firmy.

Zobacz listę naszych biznesowych klientów >>

przerwy kawowe
Oferujemy profesjonalną obsługę cateringową dla biznesu

Jeśli chcesz dobrej organizacji imprez, warto nam zaufać.  Współpracujemy z dużą ilością podmiotów biznesowych, zarówno dużych jak i mniejszych, z Krakowa i okolic.

Jesteśmy w stanie dostosować się do istniejących warunków i wiemy, czego potrzebują nasi klienci.

Doświadczona obsługa, najwyższej jakości produkty oraz szeroki wachlarz dań stawia nas na 1. miejscu na rynku lokalnych firm cateringowych. Dla nas różnorodność usług i elastyczność jest normą.

I z pewnością znacząco wpłynie na zadowolenie Państwa kadry pracowniczej i firmy. Catering jest coraz popularniejszym sposobem motywowania i zwiększania efektywności zatrudnionych. Nasze dania? Dania, które oferujemy, są klasyczne i nowoczesne zarazem. Zadowolą miłośników smacznej kuchni. Czy jesteście na to gotowi? A o to możliwości naszej kuchni oraz naszych kucharzy – Zobacz naszą ofertę

Najlepszy w Krakowie

Catering dla firmNasza oferta obejmuje również catering konferencyjny. Specjalizujemy się i świadczymy usługi jak i na:  sympozja, seminaria, szkolenia. Obsługujemy wszelkiego rodzaju spotkania lub konferencje. Na każdą liczbę osób. Nasz zespół kucharski zadba o każdy szczegół, by posiłki, które oferujemy, były najlepszej jakości i wyglądały apetycznie. Urozmaicone formy cateringu sprawią, że każda z osób znajdzie coś dla siebie – od przerw kawowych, poprzez przekąski na wykwintnych obiadach kończąc. Posiadamy własne stoły, obrusy i zastawę stołową, dzięki czemu poradzimy sobie w każdych warunkach. Nie robimy taniego cateringu. Robimy dobry catering. Nasza firma cateringowa Cię zaskoczy.

Zobacz także najlepsze dania i przekąski. Zapytaj o ofertę, aby wiedzieć więcej, czym może się kuchnia „U Tamary” pochwalić. Skorzystajcie z naszych usług cateringowych oraz  zachwyćcie ich, czyli swoich gości. Napisz i sprawdź oferty >>

Catering dla firm w Krakowie

Nasz catering dla firm Kraków – doświadczenie od 27 lat

Nasze jedzenie, lunch, dania, zakąski, przekąsek, potrawy są smaczne, jak w domu, comfort food. Obsługujemy wszystkie poczęstunki firmowe, profesjonalnie przygotowane przez nas na terenie naszego miasta. Możecie zawsze liczyć na naszą ekipę, która zadba o każdą imprezę. Możesz zamówić przyjęcie biznesowe, ale także catering świąteczny (świąteczny poczęstunek). Organizacja i obsługi na najwyższym poziomie. Wszystko działa. Organizujemy też lunche, eventy, serwisy z kawą. Jedzenie i imprezy, spotkanie dla klientów w pracy i domu. Obsłużyliśmy wiele firm. Największe wydarzenia przy korporacjach. Każdego dnia stajemy się lepsi. Firma cateringowa, catering świąteczny.

Czym są usługi cateringowe?

Catering – usługa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu na zamówienie gotowych potraw lub na organizowaniu przyjęć np. (wesel, jubileuszy), imprez, bankietów i konferencji, kulturalnych spotkań, wydarzeń firmowych jak i również codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta. Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk i odnoszący się do przygotowywania i serwowania posiłków dla pasażerów i załogi samolotów na czas lotu. Nową formą cateringu jest catering dietetyczny i chrzciny. Rozróżnia się dwa kierunki działalności cateringowej: socjalny komercyjny. Istnieją również dwie metody podawania dań Catering kraków linii zimnej i linii gorącej, finger. Źródło: Wikipedia.

Catering dla korporacji

Rynek kateringu biznesowego w Polsce

Usługi cateringowe są jednym z najsilniejszych sektorów rynku gastronomicznego. Według portalu Horeca.net wartość całej branży szacowana jest na blisko 18,5 mld zł, z czego catering odpowiada już za 4,5 mld zł. Wartość tylko zamówień świątecznych wynosi około 40–50 mln zł, a ich dynamika wzrostu to blisko 3 proc. rocznie. Z najnowszej edycji raportu PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2021. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2021-2026” wynika, że powrót do wartości rynku z 2019 r. będzie możliwy dopiero w roku 2024. W badaniu wzięto pod uwagę czynniki takie jak ruch turystyczny, życie społeczne i biznesowe, a także sytuację ekonomiczną konsumentów. Eksperci PMR przypominają, że w latach 2015-2019 średnioroczna stopa wzrostu (CAGR), określająca wartość sektora HoReCa w Polsce, wyniosła aż 8,3%.

Pandemia i wprowadzone przez nią obostrzenia…

….spowodowały natomiast, że w roku 2020 r. współczynnik ten zmalał o niemal 1/3. Negatywne skutki lockdownu najsilniej odczuła – uzależniona od ruchu turystycznego – gastronomia hotelowa. W segmencie restauracyjnym najbardziej ucierpiały lokale, których oferta nie jest przystosowana do sprzedaży w dowozie czy na wynos. Zaliczają się do nich m.in. bary alkoholowe, kawiarnie czy restauracje premium. Z kolei na rynku cateringu relatywnie dobrze poradził sobie catering dietetyczny.

Kierunek rozwoju rynku usług kateringowych

wyznaczają oczekiwania klientów. Do niedawna większość imprez świątecznych odbywała w przestrzeni firmowej. W ostatnim czasie zauważalny jest jednak trend polegający na przenoszeniu takich eventów na zewnątrz. Zamówienia dotyczą nie tylko dużych imprez korporacyjnych, lecz także organizowanych przez małych i średnich przedsiębiorców. Często oprócz samych dań potrzebują oni kompleksowej obsługi imprezy, a więc także obsługi kelnerskiej, zastawy stołowej, oferty napojów i alkoholi czy dekoracji oraz oprawy artystycznej. Takie zlecenia mogą przyjąć tylko nieliczne podmioty.

Katering linii zimnej

jedna z metod dostarczania dań w ramach cateringu. Polega na szybkim schłodzeniu przygotowanej żywności do temperatury 10°C, a następnie wychłodzeniu ich do temperatury 4°C, w której następuje transport. Przed podaniem do spożycia żywność należy podgrzać do temperatury wewnętrznej 75°C, a następnie schłodzić do temperatury przeznaczonej do spożycia.

Katering linii gorącej

metoda dostarczania jedzenia. Polega na zachowaniu stałej temperatury jedzenia (powyżej 65°C) od momentu przygotowania posiłku i jego dostarczenie, porcjowanie po wydanie do spożycia, kiedy następuje schłodzenie do temperatury wskazanej do spożycia. Catering linii gorącej ma na celu ograniczyć rozwój drobnoustrojów, jednakże przechowywanie posiłku w podwyższonej temperaturze powoduje utratę wartości odżywczych (szczególnie witamin). W przypadku tej metody niezbędne jest ciągłe monitorowanie zapewnienia wymaganej temperatury podczas wszystkich etapów procesu oraz monitorowanie czasu przechowywania w linii gorącej. Zobacz także Catering na Wielkanoc.