Catering dla biznesu Kraków

Przerwy kawowe, konferencje, szkolenia, imprezy okolicznościowe.

Sprawdzony catering biznesowy

Catering dla firm Kraków - u TamaryOd 28 lat przygotowujemy catering biznesowy. W tym czasie obsłużyliśmy kilkaset małych i dużych przedsiębiorstw. Naszą zaletą jest elastyczność, doświadczenie i najlepsze składniki, z których przygotowujemy dania. Imprezy i eventy realizujemy zarówno w pomieszczeniach, jak i na zewnątrz.

Jak zamówić catering dla biznesu?

  • Napisz do nas lub zadzwoń: catering@utamary.pl / 537 67 57 57
  • Opisz nam swoją imprezę.
  • Wyślemy Ci propozycję cateringu dla Twojej firmy.

Zobacz listę naszych biznesowych klientów >>


Przerwy kawowe dla firm Kraków

Oferta przerwy kawowej

Jednorazowa lub wielokrotna (można uzgodnić mailowo lub telefonicznie).
• kawa zaparzana z warnika (rozpuszczalna i parzona),
• herbata zaparzana z warnika (czarna, zielona, owocowa, miętowa),
• cukier w saszetkach (biały, brązowy, zamienniki cukru),
• cytryna w plasterkach,
• mleczko do kawy w dzbanku,
• woda mineralna w butelkach (0,5 l /osobę),
• soki w słojach różne rodzaje (0,5 l /osobę),
• croissant maślany/ciasteczko francuskie pieczone (1 sztuka /osobę),
• ciasto domowego wyrobu (szarlotka, sernik cytrynowy z musem
malinowym, ciasto marchewkowe z pestkami dyni i żurawiną, ciasto czekoladowe z wiśniami, domowe ptysie z serkiem mascarpone i owocami, ciasto jogurtowe z owocami), 1 sztuka na osobę.

Oferujemy profesjonalną obsługę dla firmy. Jeśli chcesz dobrej organizacji imprez, warto nam zaufać.  Współpracujemy z dużą ilością podmiotów biznesowych, zarówno dużych jak i mniejszych, z Krakowa i okolic. Jesteśmy w stanie dostosować się do istniejących warunków i wiemy, czego potrzebują nasi klienci.

Doświadczenie w obsłudze biznesu

Doświadczona obsługa, najwyższej jakości produkty oraz szeroki wachlarz dań stawia nas na 1. miejscu na rynku lokalnych firm cateringowych. Dla nas różnorodność usług i elastyczność jest normą.

I z pewnością znacząco wpłynie na zadowolenie Państwa kadry pracowniczej. Catering biznesowy jest coraz popularniejszym sposobem motywowania i zwiększania efektywności zatrudnionych. Nasze dania? Dania, które oferujemy, są klasyczne i nowoczesne zarazem. Zadowolą miłośników smacznej kuchni. Czy jesteście na to gotowi? A o to możliwości naszej kuchni oraz naszych kucharzy – Zobacz naszą ofertę

Najlepszy catering biznesowy Krakowie

Nasza oferta obejmuje również catering konferencyjny. Specjalizujemy się i świadczymy usługi jak i na:  sympozja, seminaria, szkolenia. Obsługujemy wszelkiego rodzaju spotkania lub konferencje. Na każdą liczbę osób. Nasz zespół kucharski zadba o każdy szczegół, by posiłki, które oferujemy, były najlepszej jakości i wyglądały apetycznie.

Urozmaicone formy kateringu sprawią, że każda z osób znajdzie coś dla siebie – od przerw kawowych, poprzez przekąski na wykwintnych obiadach kończąc. Posiadamy własne stoły, obrusy i zastawę stołową, dzięki czemu poradzimy sobie w każdych warunkach. Nie robimy taniego cateringu. Robimy dobry catering. Nasza firma Cię zaskoczy – Kraków.

Zobacz także najlepsze dania i przekąski. Zapytaj o ofertę, aby wiedzieć więcej, czym może się kuchnia „U Tamary” pochwalić. Skorzystajcie z naszych usług cateringowych oraz  zachwyćcie ich, czyli swoich gości. Napisz i sprawdź oferty >>

 

Kraków dobry catering dla firmy

Nasz catering doświadczenie od 30 lat

Nasze jedzenie, lunch, dania, zakąski, przekąsek, potrawy są smaczne, jak w domu, comfort food. Obsługujemy wszystkie poczęstunki, profesjonalnie przygotowane przez nas na terenie naszego miasta – Kraków. Możecie zawsze liczyć na naszą ekipę, która zadba o każdą imprezę. Możesz zamówić przyjęcie biznesowe, ale także catering świąteczny (świąteczny poczęstunek).

Organizacja i obsługi na najwyższym poziomie. Wszystko działa. Organizujemy też lunche, eventy, serwisy z kawą. Jedzenie i imprezy, spotkanie dla klientów w pracy i domu. Obsłużyliśmy wiele firm. Największe wydarzenia przy korporacjach. Każdego dnia stajemy się lepsi.

Czym są usługi cateringowe?

Catering biznesowy – usługa polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu na zamówienie gotowych potraw lub na organizowaniu przyjęć np. (wesel, jubileuszy), imprez, bankietów i konferencji, kulturalnych spotkań, wydarzeń jak i również codzienne zapewnianie posiłków w szkołach, miejscach pracy etc. przygotowywanych poza obiektem klienta.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk i odnoszący się do przygotowywania i serwowania posiłków dla pasażerów i załogi samolotów na czas lotu. Nową formą jest catering dietetyczny i chrzciny. Rozróżnia się dwa kierunki działalności cateringowej: socjalny komercyjny. Istnieją również dwie metody podawania dań linii zimnej i linii gorącej, finger. Źródło: Wikipedia.

Catering dla korporacji Kraków

Rynek cateringu biznesowego w Polsce

Usługi cateringowe są jednym z najsilniejszych sektorów rynku gastronomicznego. Według portalu Horeca.net wartość całej branży szacowana jest na blisko 18,5 mld zł, z czego catering odpowiada już za 4,5 mld zł. Wartość tylko zamówień świątecznych wynosi około 40–50 mln zł, a ich dynamika wzrostu to blisko 3 proc. rocznie. Z najnowszej edycji raportu PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2021.

Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2021-2026” wynika, że powrót do wartości rynku z 2019 r. będzie możliwy dopiero w roku 2024. W badaniu wzięto pod uwagę czynniki takie jak ruch turystyczny, życie społeczne i biznesowe, a także sytuację ekonomiczną konsumentów. Eksperci PMR przypominają, że w latach 2015-2019 średnioroczna stopa wzrostu (CAGR), określająca wartość sektora HoReCa w Polsce, wyniosła aż 8,3%.

Pandemia i wprowadzone przez nią obostrzenia…

….spowodowały natomiast, że w roku 2020 r. współczynnik ten zmalał o niemal 1/3. Negatywne skutki lockdownu najsilniej odczuła – uzależniona od ruchu turystycznego – gastronomia hotelowa. W segmencie restauracyjnym najbardziej ucierpiały lokale, których oferta nie jest przystosowana do sprzedaży w dowozie czy na wynos. Zaliczają się do nich m.in. bary alkoholowe, kawiarnie czy restauracje premium. Z kolei na rynku relatywnie dobrze poradził sobie catering dietetyczny.

Kierunek rozwoju rynku

wyznaczają oczekiwania klientów. Do niedawna większość imprez świątecznych odbywała w przestrzeni dla firmy. W ostatnim czasie zauważalny jest jednak trend polegający na przenoszeniu takich eventów na zewnątrz. Zamówienia dotyczą nie tylko dużych imprez korporacyjnych, lecz także organizowanych przez małych i średnich przedsiębiorców. Często oprócz samych dań potrzebują oni kompleksowej obsługi imprezy, a więc także obsługi kelnerskiej, zastawy stołowej, oferty napojów i alkoholi czy dekoracji oraz oprawy artystycznej. Catering linii zimnej…

Jedna z metod dostarczania dań w ramach cateringu. Polega na szybkim schłodzeniu przygotowanej żywności do temperatury 10°C, a następnie wychłodzeniu ich do temperatury 4°C, w której następuje transport. Przed podaniem do spożycia żywność należy podgrzać do temperatury wewnętrznej 75°C, a następnie schłodzić do temperatury przeznaczonej do spożycia.

…oraz linii gorącej

Metoda dostarczania jedzenia. Polega na zachowaniu stałej temperatury jedzenia (powyżej 65°C) od momentu przygotowania posiłku i jego dostarczenie, porcjowanie po wydanie do spożycia, kiedy następuje schłodzenie do temperatury wskazanej do spożycia. Catering linii gorącej ma na celu ograniczyć rozwój drobnoustrojów, jednakże przechowywanie posiłku w podwyższonej temperaturze powoduje utratę wartości odżywczych (szczególnie witamin). W przypadku tej metody niezbędne jest ciągłe monitorowanie zapewnienia wymaganej temperatury podczas wszystkich etapów procesu oraz monitorowanie czasu przechowywania w linii gorącej.